Blog Post

KAMERA İLE İZLEME VE GÖRÜNTÜ DEPOLAMA POLİTİKASI

KAMERA İLE İZLEME VE GÖRÜNTÜ DEPOLAMA POLİTİKASI

1- Video Kamera İzleme Politikasının Amacı ve Kapsamı

 

Yasemin Park 300 Ada 10 Parsel Toplu Yapı Site Yöneticiliği güvenlik kamerası ile izleme faaliyeti kapsamında; site sakinlerinin, çalışanların ve diğer kişilerin güvenliğini sağlamaya ilişkin menfaatlerini korumak gibi amaçlar taşımaktadır. Bu izleme faaliyeti, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK veya Kanun”) ve Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ve ilgili mevzuata uygun olarak sürdürülmektedir. Bu kapsamda kamera ile izleme yapıldığı bilgisi, tüm çalışan ve ziyaretçilere duyurulmakta ve kişiler aydınlatılmaktadır. Bildirim yazıları, izleme yapılan alanların girişlerine asılmaktadır. Yasemin Park 300 Ada 10 Parsel Toplu Yapı Site Yöneticiliği tarafından Kanunun 12. maddesine uygun olarak, kamera ile izleme faaliyeti sonucunda elde edilen kişisel verilerin güvenliğinin sağlanması için gerekli teknik ve idari tedbirler alınmaktadır.

 

2- Hangi Alanlarda Kamera ile İzleme Faaliyeti Yürütüldüğünün Belirlenmesi

Yasemin Park 300 Ada 10 Parsel Toplu Yapı Site Yöneticiliği tarafından güvenliğin sağlanması, iş faaliyetlerinin denetlenmesi ve site içerisine giriş çıkışların denetlenmesi amaçları ve bu politikada belirtilen diğer amaçlarla, Yasemin Park 300 Ada 10 Parsel Toplu Yapı Site Yöneticiliği site içerisinde ve dışında çalışanların takibine, fiziksel mekan güvenliğinin sağlanmasına ve site içerisine giriş çıkışların denetlenmesi amacına yönelik kişisel veri işleme faaliyetinde bulunulmaktadır. Yasemin Park 300 Ada 10 Parsel Toplu Yapı Site Yöneticiliği site giriş çıkışlarına asılan bildirimler vasıtasıyla ya da diğer şekillerde çalışanların, site sakinlerinin ve ziyaretçilerin erişimine sunulan metinler aracılığıyla söz konusu kişisel veri sahipleri bu kapsamda aydınlatılmaktadırlar. Misafir giriş-çıkış takibi yapılması amacıyla elde edilen veriler yalnızca bu amaçla işlenmekte ve ilgili kişisel veriler fiziki ortamda veri kayıt sistemine kaydedilmektedir.

3-Kamera İle İzleme Ve Görüntüleme Amacı

Yasemin Park 300 Ada 10 Parsel Toplu Yapı Site Yöneticiliği tarafından 7 gün 24 saat boyunca fiziksel mekan güvenliğinin sağlanması, denetim ve çalışanların ve misafir giriş -çıkışlarının takibi amacıyla, Yasemin Park 300 Ada 10 Parsel Toplu Yapı Site Yöneticiliği binasında güvenlik kamerasıyla izleme faaliyeti ile misafir giriş çıkışlarının takibine yönelik kişisel veri işleme faaliyetinde bulunulmaktadır.

4- İzleme Sonucunda Elde Edilen Bilgilere Kimlerin Erişebildiği ve Bu Bilgilerin Kimlere Aktarıldığı

           

Dijital ortamda kaydedilen ve muhafaza edilen kayıtlara yalnızca sınırlı sayıda Yasemin Park 300 Ada 10 Parsel Toplu Yapı Site Yöneticiliği çalışanının erişimi bulunmaktadır. Kayıtlara, Güvenlik Müdürü, Şefi ve MYK üyelerinin erişim yetkisi vardır. Kayıtlara erişimi olan sınırlı sayıda kişi, Gizlilik Taahhütnamesi ile eriştiği verilerin gizliliğini koruyacağını beyan etmektedir.  Bilişim Firması ile bu kişisel verilerin sadece amaçlarıyla sınırlı kullanılacağı ve izinsiz, kanuni yükümlülükler dışında paylaşmayacağı, saklama ve depolama ile ilgili KVKK koruma çerçeve sözleşmeleri yapılmıştır.

5- Video Kamera İzleme Faaliyeti ile Elde Edilen Verilerin Güvenliğinin Sağlaması

 

Yasemin Park 300 Ada 10 Parsel Toplu Yapı Site Yöneticiliği elde ettiği kamera kayıtlarını belirlediği veri güvenlik politikası çerçevesinde erişim imkânın sınırlı sayıda olduğu teknik birimlerde saklamaktadır ve olası saldırılara karşı bilgi işletim sistemlerini kullanarak önlem almaktadır. Bu tedbirler;

  • Ağ güvenliği ve uygulama güvenliği sağlanmaktadır.
  • Anahtar yönetimi uygulanmaktadır.
  • Bilgi teknolojileri sistemleri tedarik, geliştirme ve bakımı kapsamındaki güvenlik önlemleri alınmaktadır.
  • Bulutta depolanan kişisel verilerin güvenliği sağlanmaktadır..
  • Görev değişikliği olan ya da işten ayrılan çalışanların bu alandaki yetkileri kaldırılmaktadır.
  • Güncel anti-virüs sistemleri kullanılmaktadır.
  • Güvenlik duvarları kullanılmaktadır.
  • Kişisel veri içeren fiziksel ortamlara giriş çıkışlarla ilgili gerekli güvenlik önlemleri alınmaktadır.
  • Kişisel veriler yedeklenmekte ve yedeklenen kişisel verilerin güvenliği de sağlanmaktadır.
  • Şifreleme yapılmaktadır.
  • Veri kaybı önleme yazılımları kullanılmaktadır.

 

6- Video Kamera İzleme Faaliyeti ile Elde Ettiği Verileri Muhafaza Süresi

 

Kamera izleme faaliyeti ile elde edilen görüntü kayıtları Yasemin Park 300 Ada 10 Parsel Toplu Yapı Site Yöneticiliği tarafından 20 gün süreyle saklanmaktadır. 20 günün dolmasının ardından tüm kamera kayıtları otomatik olarak silinmektedir.

 

7- İzleme Politikası Hakkında İlgililerin Bilgilendirilmesi

Yasemin Park 300 Ada 10 Parsel Toplu Yapı Site Yöneticiliği tarafından kamera ile izleme faaliyeti, çalışanlara ve ziyaretçilere aydınlatma metinleriyle ve bina giriş ve çıkışlarında yer alan bildirimler vasıtasıyla bildirilmektedir.

 

İşbu Kamera ile İzleme ve Görüntü Depolama Politikası 2 sayfadan oluşmakta olup 31/10/2023 tarihinde yayınlanmıştır.

Related Posts